Prvi sastanak UGP-a i besplatno predavanje “Marketing mikro i malih poduzetnika”

Dakle, u srijedu 12. kolovoza 2020. održan je prvi sastanak regionalnog ureda UGP-a Osijek. Okupilo nas se 24 u BIOS coworkingu. Prvi dio se sastojao od predavanja o marketingu za mikro i male poduzetnike našeg člana Miljenka Švarcmajera iz Đakova, na predavanje se nadovezala rasprava o izazovima i problemima s kojima se poduzetnici suočavaju. Bilo je konkretnih pitanja i o inspekcijama, lošim iskustvima s kupcima, prodaji na daljinu i drugo, te savjetima onih koji su to već prošli. Osim što smo se međusobno upoznali, vjerujem da smo svi čuli ponešto zanimljivo i korisno, a da će iz tog networkinga iliti poslovnog povezivanja možda proizaći i kakva poslovna suradnja. Izvještaj možete vidjeti i kod mene na FB: https://www.facebook.com/nandino.loncar/posts/10157335903171466.

Nakon svakog bitnijeg događanja, u svrhu afirmiranja i popularizacije udruge, slat ću objavu za medije lokalnim medijima. Ako imate kontakte takvih medija u vašim mjestima – tv, radio, novine, portal – kojima želite da taj sadržaj bude slan, javite mi.

Odgovor na pitanje iz rasprave o prigovoru na postupanje pojedinih inspekcija… Na prvostupanjsko rješenje inspekcija obuhvaćenih Državnim inspektoratom (v. ispod čl. 4. Zakona o Državnom inspektoratu) žalba se podnosi drugostupanjskoj ustrojstvenoj jedinici Državnog inspektorata (v. ispod čl. 69. st. 3. Zakona o Državnom inspektoratu). To je što se tiče prvostupanjskih rješenja. Što se tiče pritužbe na postupanje, na webu Državnog inspektorata piše da se podnosi pučkom pravobranitelju: https://dirh.gov.hr/kontakti/93. Porezna inspekcija nije obuhvaćena Državnim inspektoratom. Pohvale i pritužbe na rad službenika Porezne uprave: http://ccenterclient.porezna-uprava.hr/ ili ovdje: http://www.porezna-uprava.hr/kontakti/Stranice/Pi%C5%A1ite-nam.aspx.

Članak 4.

Inspekcijske poslove iz djelokruga Državnog inspektorata, sukladno člancima 5. – 28. ovoga Zakona, obavljaju tržišna inspekcija, sanitarna inspekcija, veterinarska inspekcija, poljoprivredna inspekcija, lovna inspekcija, šumarska inspekcija, fitosanitarna inspekcija, turistička inspekcija, rudarska inspekcija, inspekcija opreme pod tlakom, energetska inspekcija, inspekcija gospodarenja otrovnim kemikalijama, inspekcija rada, građevinska inspekcija, inspekcija zaštite okoliša, inspekcija zaštite prirode i vodopravna inspekcija.

Članak 69.

(3) Drugostupanjski upravni postupak vodi nadležna unutarnja ustrojstvena jedinica za drugostupanjski upravni postupak u središnjem uredu Državnog inspektorata.

U bazi koja mi je trenutno dostupna (zbog prebacivanja na novi sustav i korekcije krivih podataka u staroj bazi, trenutno ne mogu dobiti ažuriranu bazu) Osječko-baranjska županija ima 411 članova, od čega se oko trećine izjasnilo kao aktivni članovi, točnije 128. Koliko vidim, krive podatke iz stare baze svaki će član moći sam korigirati, tako da vas ne moram opet tlačiti mojim pokušajima sređivanja tog problema. Kad to bude funkcioniralo, tada ću znati koliko članova ima u Osijeku, koliko u Đakovu itd., što će otvoriti mogućnost i za još lokalnije aktivnosti.

Nastavak lokalnih aktivnosti UGP-a za područje Osječko-baranjske županije planira se već sljedeći mjesec – novo predavanje nekog od članova. Tema još nije definirana, no nastavljamo s osnovnim setom znanja – marketing, prava kupaca i prodavatelja, prodajne vještine, radno pravo, GDPR, javni nastup, prisutnost na internetu, itd. – pa ćemo ići prema naprednijim temama, ovisno o mogućnostima i interesu. Nije isključeno da neka stručnija predavanja ne budu besplatna. Ovisno o temama koje budu spremne za rujan, moguće da ću postaviti anketu da se izjasnite koje vam je predavanje zanimljivije, možda i za datum i vrijeme održavanja, no o tome krajem kolovoza/početkom rujna.

U prilogu je jedna fotka članice Monike Đuranović (za one koji me još ne znaju, ja sam ovaj ćelavi u sredini, s ljetno razdrljenom košuljom) i četiri moje fotke. Žao mi je što sam zaboravio fotkati drugi dio sastanka.

Toliko od mene za sada, pozdrav svima!

Nandino

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp